Cattery GraziŽlla
 

 

 

 

 

Wij verzoeken u vriendelijk bij interesse in 1 van onze kittens of toekomstige nestjes steeds telefonisch contact met ons op te nemen. Op mail, sms, whatsapp, messenger ed wordt niet gereageerd. Het gaat om levende wezentjes die het verdienen een persoonlijk contact te hebben.

In 1980 kreeg ik mijn eerste Britjes, een blauwe en een zwarte. In die tijd was de Brits korthaar volgens mij nog niet zo gewild of bekend als nu. Na het overlijden van mijn twee schatten heb ik lange tijd asielkatten gehad. Toch bleef mijn verlangen naar een blauwe Brits korthaar bestaan. Een tijd geleden besloot mijn man dat het tijd werd mijn wens in vervulling te laten gaan, en wij gingen op zoek naar een cattery waar het huiselijke op de eerste plaats kwam. Onder geen voorwaarde wilde wij een kat uit een kooi! Zo kwamen wij bij Zola en dat was slechts het begin van de kattenfamilie die wij nu hebben. Behalve Brits kortharen zijn wij nu ook in het gelukkige bezit van de Brits langhaar, Scottish fold en Highland fold.

Op de stoelen en bank liggen tegenwoordig de katten, wij moeten ons daar tussen zien te plaatsen. Behalve in de kinderslaapkamers lopen onze katten door het hele huis. Dit ras is heel rustig en laten ons huis en meubels met rust, uiteraard zijn ze goed voorzien van speelgoed en krabtonnen. Slapen doen ze het liefst op onze benen of als wij te onrustig slapen gewoon op de zetels. Ach en haren, gewoon twee keer per dag stofzuigen en 1 keer per dag dweilen en alles iedere ochtend nat afnemen dan het lukt wel hoor. De kattenbakken natuurlijk elke dag volledig schoonmaken en uitspoelen met gloor en desinfecterend middel!

Onze fokpoezen en onze dekkaters worden alvorens de fok getest op FIV, Felv en PKD (via DNA) of komen uit geteste (voor)ouderdieren. Uiteraard zijn onze katten getest op de bloedgroep. Al onze katten komen uit HCM veilige lijnen.  De dierenarts houdt samen met ons de gezondheid van onze lievelingen heel goed in de gaten.     

Wij zijn een PKD negatieve en HCM alerte hobby cattery. Wij hebben een gesloten Cattery, en geven dus geen uitdekkingen met onze katers of poezen.

Natuurlijk krijgen ze ieder jaar hun entingen en controles. Ook krijgen al onze lievelingen preventief iedere maand een pipetje tegen vlooien en wormen. Wij doen er echt alles aan om het te bestrijden mocht dit toch onverhoopt onze cattery in komen. Wij kiezen er heel bewust voor niet met onze katten naar shows te gaan. Wij willen elk risico vermijden om ziektes of infecties op te lopen. Uiteraard gaan onze katten nooit naar buiten, behalve in de afgeschermde ren met dubbel gaas.

Wij zorgen dat er de hele dag vers water en brokken van een Royal Canin.

Onze katten worden regelmatig geborsteld en de nagels worden zo nodig geknipt.

Voor onze kittens zijn wij steeds op zoek naar een geschikt huisje, tijdens de kennismaking wordt er de mogelijkheid geboden een kitten te reserveren, het verkoopcontract wordt getekend door beide partijen hierin worden de afspraken vastgelegd. Een kennismaking is altijd zonder andere knuffelaars omdat we echt heel veel tijd investeren in het uitleggen van de aanschaf van een kitten en het beantwoorden van alle vragen. Om misverstanden te voorkomen bij onze uitleg wordt er in ons huis uitsluitend Nederlands of Engels gesproken door alle partijen. Wij vinden het heel leuk als de nieuwe eigenaren op kraamvisite komen. Dit mag 1 keer per week, te weten zaterdagochtend van 10.30 uur tot 11.30 uur en zondagochtend van 10.30 uur tot 11.30 uur, na het maken van een telefonische afspraak. Kraambezoek is uitsluitend voor de gezinsleden en niet voor derden. Het gaat tenslotte om het contact tussen het nieuwe personeel en het kitten. Mochten de kraamtijden op deze uren niet binnen uw mogelijkheden liggen dan kunnen we altijd kijken of er een oplossing is. Wij vinden deze visites heel belangrijk en doen ons best mensen steeds gastvrij te ontvangen. Voor kennismaking is het niet mogelijk op deze uren te komen omdat we echt de tijd willen nemen om kennis te maken en daar moeten geen andere bij zijn.

Onze kittens vertrekken standaard met hun stamboom, gezondheidsverklaring van de dierenarts, garantiecertificaat, chip, verkoopcontract, paspoort, kittenpakket en eten voor de eerste dagen. Voor de kittens die in BelgiŽ blijven is de wet per 1 september ingesteld dat de kleintjes eerst moeten worden gecastreerd of gesteriliseerd alvorens te mogen vertrekken. Uitsluitend voor erkende cattery's mogen ze open vertrekken. Buiten BelgiŽ is de sterilisatie/castratie niet nodig maar wel mogelijk indien gewenst. Voor prijzen en overige vragen kun je ons altijd bellen.

Wij wensen jullie veel plezier met het bekijken van onze site en mocht je nog vragen hebben dan kun je ons altijd  bellen.